Laatste nieuws

Merelsnest’s horses compete at international level!

We are so happy and thankful to have bred horses that perform at international level! Congratulations to the rider...

Merelsnest’s horses perform with many clear rounds!

Merelsnest's horses performed very well with many clear rounds last weekend and…we’ll keep going!...

Welkom bij Stoeterij 't Merelsnest

Familie Van Bunder-Stoop heet u welkom op Merelsnest.be. Stoeterij 't Merelsnest is een familiebedrijf gespecialiseerd in het fokken van springpaarden. Er wordt beroep gedaan op de beste moederlijnen van Europa. De focus ligt op de stam die de tweevoudig Olympisch kampioenenmerrie Sapphire voortbracht. Van deze lijn zijn ook Qarco Van 't Merelsnest, Romulus, Lapino, Wendelina, VDL Glasgow Van 't Merelsnest en vele andere internationale springpaarden afkomstig. 'T Merelsnest fokt en verkoopt veulens, maar leidt ook jonge paarden op in functie van de sport.

Voor hun prestaties in de fokkerij kregen Walter Van Bunder en Gerda Stoop in 2004 de "BWP Fokker van het Jaar" award. Hun merrie Idjaz-C werd dat zelfde jaar bekroond als "Merrie van het Jaar" binnen BWP. Hun fokproduct Sapphire (ex-Safari Van 't Merelsnest) sprong voor de VSA met Mclain Ward naar twee gouden teammedailles op de Olympische Spelen.Meer dan een handvol hengsten met als achtervoegsel Van 't Merelsnest werd goedgekeurd als dekhengst in diverse Europese stamboeken. Ook de grootmoeder van tophengst Toulon zag op de stal in Oost-Vlaanderen het levenslicht. Op deze merrie won Walter Van Bunder tientallen jaren geleden vele nationale proeven en krachtproeven. Wat ooit begon als een hobby in Sint-Gillis-Waas, is uitgegroeid tot een professioneel gerund bedrijf in het landelijke Ursel, centraal tussen Gent en Brugge.

Merelsnest is en blijft een familiebedrijf gerund door Walter Van Bunder en zijn echtgenote Gerda Stoop, met behulp van de kinderen Sofie en Björn. Sofie sprong met de thuis gefokte merrie Maureen Van 't Merelsnest naar de finale van het Belgisch Kampioenschap voor junioren in 1999. Björn werd met Semiramis Van 't Merelsnest twee jaar op rij vijfde op het BK voor Young Riders. Hij won ook brons tijdens de Beker van België in 2013 met Wendelina Van 't Merelsnest, waarna ze een selectie kregen voor het Belgisch Kampioenschap in Lanaken.

"Onze paarden doen dromen werkelijkheid worden. In 2009 verhuisden we naar de nieuwe en grotere boerderij in Ursel, die ons in staat stelde professioneel door te gaan met de fokkerij. We heten u er graag welkom."

Gerda, Walter, Sofie en Björn Van Bunder

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten