Doorverwezen door de KWPN hengstenjury naar de derde fase!

03/02/2023

Usmano van 't Merelsnest en Ugnius van 't Merelsnest zijn beiden doorverwezen naar de laatste fase van de prestigieuze KWPN hengstenkeuring.

Usmano van 't Merelsnest en Ugnius van 't Merelsnest zijn beiden Hardrock Z zonen. 

Usmano van 't Merelsnest zijn moeder is Moya van ’t Merelsnest, een Nabab de Rêve dochter geboren uit Maureen van 't Merelsnest (Lys de Darmen).  Maureen was de eerste merrie geboren uit onze fantastische Idjaz-C (Hedjaz) onze eerste dochter uit de 3/4de volbloedmerrie Chiquita (Cardinal XX x Julius Ceasar XX). 

Door de ver en waardevol doorgevoerde bloedvoering van Chiquita heeft zij een sterke basis gelegd voor haar nakomelingen waardoor veel van haar kenmerken nog steeds verankerd zijn vele generaties na haar.

Maureen van ’t Merelsnest werd door ons dochter Sofie opgeleid en bereden.  Tijdens Sofie haar junior-periode evolueerden zij samen tot op 1.40m niveau en gooiden ze hoge ogen. 

Menig geïnteresseerden klopten aan de deur maar Maureen van ’t Merelsnest was niet te koop. 

 

Ugnius van 't Merelsnest zijn moeder is Riva van 't Merelsnest.  Riva is een dochter van Wendelina van 't Merelsnest met als vader Tangelo van de Zuuthoeve.  De toekomst voor de 6-jarige Riva van ’t Merelsnest lonkt.  Zij  is nu in opleiding bij Sofie waar ze zich laat opmerken als reflectief, handig en intelligent!

Wendelina van 't Merelsnest is de grootmoeder van Ugnius van 't Merelsnest.  Wendelina werd bereden door onze geliefde zoon Björn.  Zij zijn samen doorgegroeid en hebben heel mooie prestaties neergezet tot op 1.50m niveau. 

Ook voor Wendelina van ‘t Merelsnest waren meerderen geïnteresseerd maar ook zij was niet te koop. 

Wendelina van 't Merelsnest is de moeder van oa. Glasgow-W van 't Merelsnest.  VDL Glasgow van 't Merelsnest heeft samen met Jur Vrieling tot op het hoogste niveau (1.65m) gestreden en de kleuren van Nederland meermaals verdedigd. 

Als dekhengst en vaderdier eist deze veel vermogende VDL Glasgow van ‘t Merelsnest ook in de fokkerij zijn plaats op.  Zijn nakomelingen kenmerken zich met hun goed karakter en intelligentie.  Meerdere nakomelingen laten zich opmerken in de sport op hoog niveau en hij mag zich eveneens vader noemen van verschillende goedgekeurd zonen.

Wendelina van ’t Merelsnest is eveneens de volle zus van McLain Ward zijn Olympiade paard Sapphire (Safari van ’t Merelsnest).  Deze droomcombinatie won goud in Athene en Peking.

Last but not least willen wij VDL Stud, de eigenaars en voorstellers van harte proficiat wensen!  Wij wensen hen verder veel succes toe!

Dankjewel om hiervan mee te mogen genieten.

 

 

 

 

Video's


Ugnius van 't Merelsnest

Share


Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten