Opnieuw een gekeurde hengst!

17/02/2022

Wederom een ​​goedgekeurde hengst!

Hector AS is afgelopen zondag 13 02 2022 goedgekeurd door het Zangersheide Stamboek op de hengstenkeurings te Deauville in Frankrijk!

De vader van Hector AS is de bekende stempelhengst Diamant de Semilly en zijn moeder is de veel vermogende Domina van 't Merelsnest.  Zij heeft op haar beurt de legendarische hengst Darco als vader gecombineerd met Artemis van 't Merelsnest, een dochter van de invloedrijke hengst Voltaire.

Artemis van 't Merelsnest heeft Idjaz-C (Hedjaz) als moeder en is halfzus van Sapphire (Safari van ’t Merelsnest) en Wendelina van 't Merelsnest en zo nauw verwant met Wendelina van ’t Merelsnest haar goedgekeurde zonen zoals Glasgow van 't Merelsnest, Edjaz van 't Merelsnest, Koblenz van 't Merelsnest en een aantal in voorbereiding en Sapphire ‘s (Safari van ’t Merelsnest) goed gekeurde zonen zoals Omano BC en Petrossian BC ea..

 

https://merelsnest.be/nl/fokprogramma

https://merelsnest.be/nl/horses/Wendelina-Van-t-Merelsnest-Darco-x-Hedjaz

https://merelsnest.be/nl/home

https://merelsnest.be/nl/paarden/Chiquita-Cardinal-xx-x-Julius-Caesar-xx

 

Nearco van ’t Merelsnest VDL (ex Salvino van ’t Merelsnest) is vorige maand goedgekeurd door het prestigieuze KWPN stamboek.

Nearco van 't Merelsnest VDL is eveneens een Diamant de Semilly-zoon. Hij heeft Naïla van 't Merelsnest als zijn moeder.  Zij is vorige maand verhuisd naar Jür Vrieling Sport Stables.

Naïla van ‘t Merelsnest heeft de wereldvermaarde hengst Kannan als vader en Jugendnixe van 't Merelsnest als moeder.

De krachtpatser Mr. Blue is vader van Jugendnixe van ’t Merelsnest en de bloedvoerende Lord Z is vader van haar moeder, Graciana van 't Merelsnest.

 Helaas is de mooie en krachtige Graciana van 't Merelsnest na een tandextractie overleden op 4,5 jarige leeftijd!

Graciana van ’t Merelsnest was een dochter van Relindi van ’t Merelsnest, opnieuw een combinatie van de topvererver Darco met onze waardevolle stammerrie Chiquita.

 

Chiquita verdient een standbeeld.

Deze Hannoveraanse merrie had het allemaal! Ze was intelligent, krachtig, mooi, bloederig kortom een eye-catcher, zoals je weet was ze een ¾ volbloed merrie uit Cardinal XX x Julius Caesar XX.

Ze was haar tijd ver vooruit en haar nakomelingen ook!

Bij verdere uitplooiing van haar bloedlijn kunnen we invloedrijke voorouders opeenvolgende eeuwen na elkaar terug vinden.

Met deze kennis hebben we in 1984 Chiquita opgenomen in onze fokkerij en kunnen we tot op heden vertrouwen op een sterke basis.

 

Ook vorige maand kreeg Chacco's Talent Z, een zoon van Chacco Blue x On Verra van ‘t Merelsnest, de goedkeuring van Stamboek KWPN om deel te nemen aan de zadelproeven, de laatste sessie van de KWPN hengstenkeuring.

Deze Chacco's Talent Z is als zoon van On Verra van ’t Merelsnest (Kannan) de kleinzoon van Wendelina van ’t Merelsnest.  Zoals je weet is Wendelina van 't Merelsnest de dochter van Idjaz-C (Hedjaz) en de volle zus van Sapphire (ex Safari van 't Merelsnest) en zo vinden we onze dierbare Chiquita terug als de eerste moeder!

Foto's

Gekoppelde paarden

Domina van 't Merelsnest
Naila Van 't Merelsnest
Wendelina Van 't Merelsnest
Artemis Van 't Merelsnest

Share


Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten